Skrotning af bil

Sådan skrotter du din bil

Det giver vi i skrotpræmie:

For at give dig overblikket over vores priser, har vi opsat to regneeksempler – et for benzin- og dieselbiler(efter 2006) og et for en dieselbil (som har været indregistreret før 1. januar 2006).

Prislisten er gældende fra 1/1/2019

 

 

Skrotningspræmie for bil:

2.400 kr.

Miljøhåndtering:

- 320 kr.

Moms:

- 80 kr.

I alt:

2.000 kr.

 

 

Dieselbil før 2006:

ORDNINGEN ER LUKKET MED ØJEBLIKKELIG VIRKNING OG ALT DER IKKE VAR UDBETALT UDBETALER MILJØORDNINGEN IKKE, KASSEN ER TOM!

Der arbejdes på at få dem til at udbetale for dem der er sendt ind og som er modtaget inden ordningen lukkede 

Skrotningspræmie for bil:

5.200 kr.

Miljøhåndtering:

- 320 kr.

Moms:

- 80 kr.

I alt:

4.800 kr.


Bekendtgørelsen om skrotning

 

Hvis du ønsker at læse bekendtgørelsen om skrotning, kan du gøre det her

Skal din bil skrottes? Sådan gør du

 

Når din bil skal skrottes her hos Ørbæk Autogenbrug, er der en proces, du skal igennem, før du kan få din skrotpræmie udbetalt. Hvis du er i tvivl om de forskellige trin i denne proces, så kan du med fordel læse med her, hvor vi fortæller om det, du skal være opmærksom på - og mere til!

 

Betingelser for udbetaling af skrotningsgodtgørelse

 

Inden vi kan gå i gang med at se på skrotningsprocessen, er det først nødvendig at se på, hvornår du er berettiget til at få udbetalt skrotningsgodtgørelse også kaldet skrotpræmie. Der er nemlig nogle betingelser, du skal imødekomme:

 

  • Først skal bilen afmeldes, så den ikke længere kan findes i Motorregisteret. De tager dog 100 kr. for det, hvorimod vi gør det ganske gratis. Vi afmelder din bil hver dag omkring kl. 16. Når du afmelder, får du i øvrigt dine resterende forsikringspenge fra bilforsikring tilbage fra dagen, bilen er afmeldt, og du vil modtage pengene inden for kort tid. Du kan finde ny bilforsikring via portalen Samlino.dk her.
  • Derudover er det også et krav, at bilen skal indleveres til en godkendt ophugningsvirksomhed - det er vi hos Ørbæk Autogenbrug. Vi har nemlig den obligatoriske tilladelse fra kommunen samt et certifikat i henhold til miljø og kvalitet. Det gør os en til en godkendt autoophugger, og du kan derfor trygt stole på, at vi tager godt imod din bil.
  • Slutteligt gælder det, at bilen ikke må indregistreres i et andet land efter afmeldingen i Motorregisteret, og der må i den forbindelse heller ikke opnås godtgørelse af registreringsafgift. Med andre ord må den ikke eksporteres.

 

Selve skrotningen af slæden

 

Med betingelserne på plads kan vi begynde at se på selve forløbet af bilskrotningen. I forløbet med skrotning af bil og udbetalingen af skrotningsgodtgørelse er der forskellige trin, du skal igennem – heldigvis er det en simpel proces!

 

Informationer om bilen

 

For at kunne beregne skrotprisen er vi først nødt til at have informationer om selve bilen. Derfor skal du medbringe din bils registreringsattest, når du afleverer den hos os. Hvis nummerpladerne er afleveret, skal du også blot medbringe dokumentation fra tidligere ejer, herunder dokumenter angående registreringsattesten, indkaldelse til syn eller forsikringspapirer. Når du har været igennem ovenstående, udsteder vi en attest på skrotningen af din bil, som både underskrives af dig og os.

 

Hvis bilen ikke er din egen: Fuldmagt du kan downloade og printe ud

 

Du kan også foretage skrotning af en bil, selvom bilen ikke er din, f.eks. hvis du skal hjælpe din partner, en ven eller et familiemedlem. Du skal blot bruge en fuldmagt, som er blevet underskrevet af den sidst registrerede ejer. Vi har gjort det nemt for dig og klargjort en fuldmagt, som du nemt kan print ud og udfylde.

 

Du finder en standard skrotningsfuldmagt her og en for dieselbiler før 2006 her.

 

Desuden er der undtagelser for sidste ejers underskrift, f.eks. hvis sidste ejer af bilen er afdød, skal der vedlægges dokumentation fra skifteretten.

Som privat kan man ”kun” afmelde sin nummerplade ved et at skats motorcentre som tager 100 kr for afmeldingen.  Hvis man kommer med sin bil her afmelder vi bilen gratis. Vi afmelder hver dag omkring kl 16:00

Det er kommunen som giver os en tillaldelse. Med den tilladelse kan man blive certificeret af et eekstern firma i miljø og eller kvailitet (9001 og 14001) så snart du er 14001 certificeret er du enkelte godkendt som ophugger

Der skal foreligge dokuemnetation fra tidligere ejer, det kan være registreringsattest indkaldelse til syn eller forsikringspapirer.

 

Aflevering af bilen

Når du afleverer bilen hos os, har du to muligheder – enten kan du selv køre den ud til os, ellers kan vi hente bilen for dig.

Du bringer selv bilen:

  1. Først og fremmest skal du komme med din komplette bil. Du skal selvfølgelig betale miljøbehandling (se regneeksempel længere ned ad siden), og hvis ikke bilen er komplet vil vi foretage en visuel afgørelse af din bils værdi - og dermed hvad du får for den. Eksempler på mangler kunne være mangel på gearkasse, motor eller lign., men er der tale om mindre dele, har disse som oftest ingen indflydelse.
  2. Når du kommer med den komplette bil, sørger vi for alt papirarbejdet, afmelding og forsendelse, hvorefter vi skriver under på skrotsedlen, så du kan modtage skrotpræmien på 2.000 kr - se eventuelt udregning af skrotpræmie længere nede ad siden.

 

  1. Herefter miljøbehandler vi bilen, dvs. vi fjerner alle væsker på 100% forsvarlig vis. Alle delene, som er mulige at genbruge, vil blive genbrugt til deres oprindelige formål, og alle delene, som kan genanvendes, bliver naturligvis genanvendt – på den måde kan vi sammen gøre en forskel for miljøet, økonomien og vores efterkommere!

    Vi giver yderlige den service, at vi fjerner elementer som katalysator, springer airbags m.v. så sikkerheden er i top.

Vi henter bilen:

Hvis du ikke har mulighed for selv at bringe bilen, tilbyder vi selvfølgelig også at hente den for dig. Det kan være, du har en travl hverdag, eller at bilen ganske enkelte ikke kan køre. Vi tager blot en pris for at hente bilen, hvilket afhænger af, hvor langt væk bilen holder parkeret. Efter bilen er blevet hentet, er processen den samme.

 

Du kan kontakte os her, hvis du ønsker at få et tilbud på afhentning af din bil.

Ny lovændring og miljøhåndtering

Regeringen gjorde det for nyligt muligt at få 5.000 kr. i skrotpræmie før miljøbehandling og moms for at skrotte dieselbiler (både person- og varebiler), der er blevet indregistreret før d. 1. januar 2006. Vi hos Ørbæk Autogenbrug byder lovændringen mere end velkommen og synes godt om en bæredygtig skrotning af bil.

 

Lovændringen trådte i kraft fra 1. februar 2019 som en del af regeringens klima- og luftudspil, hvor det forventes, at luftforurening i Danmark vil mindskes. Du skal dog være opmærksom på, at denne ordning kun løber til 2020, eller hvis puljen på 100 millioner kr. bliver brugt op.

 

For benzinbiler, samt dieselbiler der er indregistreret efter d. 1. januar 2006, er der som udgangspunkt en skrotpræmie på 2.200 kr., men vi betaler hele 2.400 kroner for din bil. Det beløb, vi i sidste ende betaler for din bil, vil ligge på 2.000 kr. Differensen på 400 kr. skyldes vores obligatoriske miljøbehandling, der inklusiv moms koster 400 kr.

Husk også, at der ikke udbetales nogen skrotningsgodtgørelse i tilfælde af, at din bil er blevet afmeldt før d. 1. juli i år 2000 – det samme gælder desuden, hvis bilens totalvægt er over 3.500 kg eller i tilfælde af, at der har været 9 personer indberettet til befordring inklusiv føreren.

Sådan foretager vi miljøhåndtering

Hos Ørbæk Autogenbrug kærer vi os om miljøet.
I denne video kan du se, hvordan vi hos Ørbæk Autogenbrug arbejder med miljøhåndtering:

 

Alle der kommer her betaler 320 kr + moms for miljøbehandling. Men hvis biler ikke er komplet er det altid en visuel afgørelse for hvad man får for sin bil. Hvis det er enkelte mindre dele har det som oftest ikke indflydelse. Men hvis motor + gearkasse eksempelvis mangler er det en anden pris.

Vi miljøbehandler bilen, hvor vi tager alle væsker ud og genbruger og genanvender dem som kan det. Men vi fjerner også sådan noget som katalysator og springer airbag således de ikke udgør en sikkerhedsmæssig risiko for vores medarbejdere og kunder.

 

Skal du skrotte bilen for en anden?

Loven siger at det altid er sidst registreret ejer som skal underskrive skrotningsattesten på bilen. 

Så hvis du ønsker at skrotte en bil for en anden skal du have en udfyldt og underskrevet fuldmagt med ved skrotning. 

Vi har lavet en fuldmagt som du kan printe ud. Hvis du medbringer denne fuldmagt underskrevet kan vi sagtens skrotte bilen, selvom det ikke er din. 

                                                                                                                           --> FULDMAGT <--  

                                                                                                                     -->Fuldmagt til dieselbiler<--